dimecres, 20 de juny del 2007

Tots a una pel canvi de rumb

Ningú dubta que la companya Marta Cid ha fet grans coses per ERC tant a nivell nacional, com a nivell territorial, però la diferència entre el que es pretenia i la confiança que els ampostins i les ampostines han dipositat en la seva candidatura indica clarament que no s'ha triat el camí correcte. Deixem de mirar al costat per a mirar a dintre nostre, per què no són els altres els que han comés errades estratègiques sinó nosaltres. Tots a una pel canvi de rumb.

Reproduïm l'entrada Marta Cid omple l’Auditori de la Filha en l’acte central de campanya apareguda a la web http://aramarta.cat/

"El vice-president de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, va assegurar ahir a Amposta que la llista de l'alcaldable d'ERC, Marta Cid, és l'aire fresc que la ciutat necessita. I assegura, després de veure com estava a rebentar l’Auditori, que Marta Cid serà l’alcaldessa d’Amposta.
EA - ERC va aconseguir omplir l'auditori de la Unió Filharmònica de la ciutat en l'acte central de campanya, on van assistir gairebé 500 persones.
L’acte va començar amb la presentació per part dels membres de la candidatura, Jesús Auré i Estela Giner, que van donar pas a un vídeo on diferents membres de la candidatura explicaven les seves propostes de govern. Posteriorment, Carles Gonzàlez, portaveu municipal del grup i número dos de la llista, va fer un breu repàs a la legislatura, amb una incidència especial amb la manca de planificació i d’atenció als veïns, com en el cas de l’avinguda Aragonesa, i va donar pas al president d’Esquerra i vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira.

Lloances de Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira va dedicar el seu discurs, de forma pràcticament íntegra, a lloar la candidata, a qui ja ha presentat com “la propera alcaldessa d'Amposta”. El seu pas com a consellera d'Educació de l’aleshores govern tripartit ha estat un dels episodis que Carod-Rovira ha destacat d’una manera més intensa, tot atribuint a Cid la “capacitat de diàleg i negociació” que va fer possible el Pacte Nacional per a l'Educació o la posada en marxa de nombroses infraestructures educatives a tot Catalunya i, en particular, a Amposta, a més d’assegurar que la seva actuació al davant del Departament d'Educació 'no va tenir res a veure amb el sectarisme partidista'.
El president d'Esquerra ha assegurat que Cid va decidir optar per la candidatura a l'alcaldia d'Amposta després que els republicans fossin expulsats del govern, malgrat les possibles ofertes d’ocupar un lloc de responsabilitat en algun organisme del nou govern.
El líder republicà, després de destacar la convicció i, especialment, la 'responsabilitat' de Cid per governar per a la gent 'que no només tingui les seves idees'', ha manifestat que ha arribat el moment «d'impulsar un canvi i regenerar Amposta amb l'entrada de gent que té un fort compromís per la ciutat». «Es necessita aire fresc, i això només ho representa la llista que encapçala Marta Cid. Arriba un moment a la vida en el qual és necessita aire fresc, una altra gent, una altra cosa, no és un canvi que va contra ningú. Que entri altra gent. I això només ho representa ERC', ha sentenciat.
Marta Cid presenta les seves propostes de govern
L’alcaldable d'Esquerra d’Amposta - Esquerra, Marta Cid, va centrar la pràctica totalitat de la seva intervenció en repassar el seu programa de govern al mateix temps que va analitzar de forma crítica els resultats de l'equip de govern durant aquest darrer mandat. La candidata va ser especialment crítica contra el que considera que no ha estat 'una bona gestió i de qualitat' del creixement urbanístic 'extraordinari' de la ciutat, per part del govern convergent. 'El creixement li ha passat per sobre del govern. S'ha perdut una gran oportunitat: no és un creixement equilibrat', ha afirmat. Cid ha contraposat el model de ciutat d’Esquerra, 'equilibrada, atractiva, cohesionada, neta i segura, amb més verd que gris, on sigui fàcil d’entrar i sortir, amb un creixement equilibrat en quantitat i qualitat’, al model dels convergents que, segons ha precisat, han 'demostrat manca d'idees i total falta de planificació'. Així, ha citat la 'descompensació' entre barris, el fet que l'avinguda de Catalunya s'hagi convertit en una 'frontera' o el fet que els habitatges que s'han generat no s'hagin correspost amb equipaments i llocs públics d'esbarjo. També va fer referència a la falta de zones verdes i a les obres de l'avinguda Aragonesa, que han comportat talls de llum i aigua als veïns al llarg d'un any.


Per a Cid, però, un dels grans problemes d'aquests últims temps ha estat el Pla Marc de Mobilitat impulsat i posat en marxa pel govern convergent. 'Set anys després, Amposta, quant a circulació, és un caos, aparcar una quimera, la xarxa verda promesa no l'hem vist i el transport públic no va', ha relatat. L'alcaldable va recordar els problemes d'accessibilitat i de circulació que té la ciutat i la necessitat de fer un pàrquing subterrani.Cid va assegurar que cal impulsar una política de proximitat i redimensionar els serveis a les persones que una ciutat de 20.000 habitants necessita. Així, ha incidit en la manca de serveis d’atenció a les persones i, en particular, la manca de 'preparació' per gestionar les necessitats actuals. La candidata ha promès 120 noves places de residència per a la gent gran i 30 de centre de dia. També ha proposat crear un 'consell municipal d'atenció a les persones' dotant de protagonisme en la gestió les entitats locals de voluntariat que treballen per 'substituir el que l'administració municipal no ha fet'.


En l'àmbit educatiu ha subratllat la necessitat de dotar d'una seu a l'Escola Oficial d'Idiomes, crear una nova llar d'infants i ajudar a créixer l'Escola d'Art i Disseny, així com potenciar la investigació i recerca a l'Escola de Capacitació Agrària per convertir-la en 'referent'.Cid ha apostat per a l'economia del petit comerç i la petita i mitjana empresa, anunciant la creació d'un viver d'empreses i dinamitzant la fira, tot criticant la manca de certàmens i d'aprofitament actual del recinte. En aquest context, ha criticat la proposta de construir en aquests moments un aparcament subterrani, 'quan ells mateixos fa vuit anys que no el volien'. Ha recordat també la necessitat de recuperar el patrimoni històric i aconseguir que el nou Centre de Tecnificació Esportiva arrossegui el turisme esportiu cap a la ciutat. Entre les seves propostes també ha aparegut la de crear un carnet jove, idea a la qual, assegura, estarien oberts els comerciants locals.La carta municipal del paisatge urbà, unificant les ordenances referents a la convivència ciutadana i l'espai públic, és una altra de les propostes que la candidata republicana ha llençat al costat d'impulsar la policia de barri i proximitat per atacar la sensació d'inseguretat que, ha apuntat, manifesten avui els ampostins.
Res de pactes previs
La candidata d'Esquerra d’Amposta-Esquerra a l'alcaldia d'Amposta, Marta Cid, va animar els votants a dipositar la seva confiança en la llista republicana per 'governar' la ciutat i va negar que hagi arribat a cap acord de govern previ amb CiU o PSC. Així va ser taxativa a l'hora d'assegurar que no existeix cap acord previ amb la resta de formacions majoritàries amb presència a la corporació ampostina per formar govern si, finalment, acaba trencant-se la majoria absoluta que els convergents han retingut durant els últims mandats amb Joan Maria Roig al capdavant.'Quan parles amb CiU, diran que ja hi ha un pacte fet amb el PSC. I quan parlen els socialistes, diran que hem pactat amb CiU. Teniu la meva paraula que no hem pactat amb ningú tot i que els dos candidats m’han demanat d’anar a fer un cafè amb ells. I no hi he anat perquè vosaltres em mereixeu tot el respecte', va argumentar Cid, fixant posicions davant un panorama sense majories absolutes.La candidata va treure pit davant aquesta situació atribuint-la al 'nerviosisme' dels seus contrincants i va cridar a l'electorat a dipositar la confiança en els republicans per 'guanyar' amb el seu 'projecte' i ‘l’equip de gent’ que ella lidera. 'Després ja en parlarem. No sé a que ve tanta pressa', va clamar, sobre la possibilitat de formar govern amb uns i altres, tot recordant que durant aquest mandat han tingut durant tres cops l'oferta d'entrar al govern. 'No som l'apèndix de ningú', va assegurar.


Una vegada acabat l’acte de campanya es va celebrar a la Lira Ampostina un sopar amb tres-centes persones, presidit per Josep-Lluís Carod-Rovira i la majoria de candidats d’Esquerra de les Terres de l’Ebre.