dimarts, 19 de juny del 2007

El catalanisme pot ser imbatible si va junt.



Reproduïm un article del Joan Ridao que ens sembla interessant:

"Ara que es parla tant de fatiga i desafecció de la gent cap a la política, és bo que recordem que aquest país també ha viscut moments de gran autoestima col·lectiva, com quan el 30-S es va imposar la unitat entorn d'un horitzó il·lusionador, d’un Estatut ambiciós que, després, el partidisme i les presses van reduir a cendres.


Ara els partits catalans esmolen les estratègies de cara a les pròximes eleccions generals, mentre constatem les dificultats per avançar en el compliment de l’Estatut, a causa de les vacil·lacions i el retard del govern de l’Estat espanyol: no es fan públiques les balances fiscals; discutim sobre el mètode de càlcul de les inversions de l’Estat espanyol a Catalunya, cosa que aquest any ens ha costat pel cap baix 1.700 milions d’euros; acabem d’encaixar un nou retard deplorable en l’arribada del TGV a la frontera; els traspassos són a l’aigüera...


L’Estat espanyol continua sense complir amb Catalunya, sembla com si el PSOE es volgués entrebancar amb nosaltres, tot i que sap, o hauria de saber, que no es pot governar Espanya sense Catalunya.


Per tant, el nostre Govern ha de ser clar, ferm i incòmode si cal, si convé tirant pel dret a l’hora de desplegar les nostres competències, com en el cas de la tercera hora de castellà. Però també cal recuperar una mínima unitat d’acció.Artur Mas ha reclamat en nom de CiU un “front comú” per “plantar cara” i li hem dit que sí, però a Madrid, començant pels pressupostos del 2008 i sempre que “plantar cara” no vulgui dir “posar les dues galtes”, una vegada més. Això, però, ho fem extensiu a tots els partits catalanistes i fem que els 41 diputats que apleguem tinguin força i puguin ser imbatibles, sobretot si van junts i no es miren de reüll, sota el patrocini del Govern i amb el lideratge del seu president."




Joan Ridao, portaveu al Parlament