dimarts, 19 de juny del 2007

confessions V: congrés extraordinari

confessions V: congrés extraordinàri
tonifullat dijous, 14 de juny de 2007 17:30h

El proper 7 de juliol es reuneix el Consell Nacional d'ERC, màxim òrgan del partit entre congressos. Haurà de decidir si es convoca un congrés extraordinari de la formació republicana -tal i com proposem RCat i Esquerra Independentista-, o no.
Fins l'any 2004 els congressos d'ERC es feien cada 2 anys. Precisament al congrés de Lleida del 2004 s'estableix que a partir d'aquell moment seran cada 4. N'han passat 3. Però durant aquests darrers anys el país en general i el partit en particular ha viscut i patit tota mena de vicissituds. I necessitem fer una pausa per reflexionar, agafar forces i rellançar el projecte d'ERC. No passa res. 3 anys després, quan fins fa poc era cada 2 anys i tenint en compte tot el que ha plogut, no és cap drama.
Necessitem reforçar-nos. Corregir errors. Visualitzar canvis i renovar els dirigents per fer creïble el canvi. I sempre és millor parlar-ne com les persones que les contradiccions i deslleialtats que els principals dirigents demostren públicament en les darreres declaracions i filtracions -dia sí, dia també!-, totalment unipersonals, nominals i contradictòries (qui serà el candidat del 2010, per exemple). I això sí que fa mal. Sobretot perquè només es parla de noms i no de projecte.
Ja s'ha comprovat que tots no som iguals a ERC. Uns fan i desfan al seu gust i en benefici propi i a d'altres se'ls fa dimitir per plantejar criteris polítics en un moment on tots, directa o indirectament, hem reconegut que cal corretgir algunes coses. Vaja, que la cosa no té ni cap ni peus!!!
Qui té por a la democràcia interna té por de la democràcia. I els dirigents d'un partit l'objectiu del qual és retornar la paraula al poble amb l'exercici del dret a decidir no poden tenir cap por a la democràcia. I menys de la interna. Que som republicans!!!
Us proposo un canvi: enlloc de fer la Conferència Nacional ja prevista per a la tardor fem el congrés al mateix lloc i dates. Pel bé del partit i del país. Abans que sigui massa tard. Per això he signat el manifest d'Esquerra Independentista.