divendres, 14 de setembre del 2007

Tret de sortida de la campanya HORITZÓ LLIBERTAT 2008-2014


Aquest dissabte 8 de setembre al Pati Llimona de Barcelona Esquerra independentista ha presentat la campanya Horitzó Llibertat 2008-2014. Uriel Bertran, diputat d'ERC al parlament de Catalunya, Hèctor López Bofill, professor de dret constitucional de la UPF, Francesc Sánchez, president d'ERC l'Eixample i Núria Arnau, cap de llista d'Esquerra a les darreres municipals a Sant Adrià del Besòs han exposat els eixos i el calendari de la proposta de Full de Ruta d'Esquerra independentista per un canvi de rumb a Esquerra Republicana cap a l'exercici del dret a decidir. Retrobar la il·lusió i engegar un procés d’independència en base a un full de ruta clar i estructurat són l'aposta d'Esquerra independentista per a aconseguir-ho.
Els eixos principals de la proposta són millorar l'Acord d'Entesa del 2008 per impulsar un govern amb ambició social i nacional que recuperi la credibilitat necessària per poder sumar complicitats, aprovar una Llei de Referèndum i un nou finançament adequat a les necessitats reals del país per formar govern el 2010 i construir una ERC majoritària, netament republicana i radicalment democràtica, capaç de recuperar la credibilitat i el rigor necessari per bastir una majoria social cap a l'exercici del dret a decidir lliurement constituir-nos estat membre de la Unió Europea.
Esquerra independentista ha editat 5.000 díptics amb les propostes i el calendari de la campanya que repartirà entre la militància d'Esquerra Republicana durant les trobades informatives que s'allargaran fins al Congrés Nacional d'ERC. Horitzó Llibertat 2008-2014 és l'aportació d'Esquerra independentista al debat de la Conferència Nacional del proper 20 d'octubre i el Congrés Nacional d'Esquerra Republicana que es realitzarà l'estiu del 2008 per un canvi de rumb a ERC.
Calendari de la proposta Horitzó Llibertat 2008-2014
2007
Presentació i debat de la proposta Horitzó Llibertat 2008-2014 a les Seccions Locals i a la Conferència Nacional d’ERC.
2008
Congrés Nacional d’ERC· Debat de la proposta Horitzó Llibertat 2008-2014 amb les contribucions de tota la militància
Millora de l’Acord d’Entesa per impulsar un govern ambiciós i guanyar espais reals de sobirania · Donar compliment als compromisos de la campanya «Esquerra t’escolta» amb la Catalunya social: multiplicar per deu l’atenció domiciliària, la gratuïtat dels llibres de text, la reducció a la meitat de les llistes d’espera i les 25.000 ajudes per a joves del 25% del cost del lloguer del pis.
· Aprovació d’un nou model de finançament que posi fi a l’espoli fiscal de l’Estat espanyol, que obligui a publicar les balances fiscals i que permeti a la Generalitat recaptar i legislar sobre tots els impostos que paguen els catalans.
· Elaboració i desenvolupament d’un Pla Integral urgent de millora dels serveis públics implicant els agents i les institucions responsables (tal com s’ha fet amb l’acord estratègic per a la millora de la competitivitat de l’economia catalana).
· Aprovació d’una nova llei de política lingüística que completi la immersió lingüística a secundària, que comprometi les persones immigrades en l’aprenentatge del català, i que promogui l’ús del català a l’etiquetatge, al cinema, a la justícia, als mitjans de comunicació i en tots els àmbits on està discriminat. Aquesta llei s’ha de redactar amb la participació d’agents públics i privats.
· Aprovació d’un pla per a la supressió dels peatges i per al traspàs dels aeroports catalans i dels trens regionals amb el calendari i la dotació pressupostària corresponent.
· Desenvolupament sostenible amb el posicionament contrari als projectes coneguts com a MAT i Quart Cinturó, i a qualsevol tipus de transvasament del riu Ebre.
2010
Eleccions al Parlament de Catalunya: condicionar la formació del proper govern de la Generalitat a l’aprovació de la llei catalana de referèndums i del concert econòmic.· Amb la concreció d’un calendari de govern per aprovar la llei catalana de referèndums i el Pla pel Concert Econòmic (amb totes les accions i mobilitzacions que calgui promoure, inclòs el referèndum sobre el concert).
2010-2014
Construcció de les bases nacionals, socials, econòmiques i democràtiques per poder guanyar el futur referèndum d’independència, entre les moltes iniciatives que plantejarem volem remarcar:
· Convocatòria d’un Fòrum Nacional pel dret de decidir, que comprometi tot el catalanisme, per abordar l’exercici del dret de decidir.
· Definir i explicar abastament el projecte d’Estat català que volem constituir, especificant les millores i els guanys objectius que cada grup social aconseguirà amb la independència.
· Més enllà dels Països Catalans, cal internacionalitzar el projecte d’Estat català a la UEUE, la ONU i al món.
· Concreció del Marc Català de Relacions Laborals i de Protecció Social de manera que exigeixi el traspàs de les pensions i de les prestacions (per millorar-les segons el major cost de la vida i l’increment de l’IPC català respecte Espanya) i el traspàs de les competències en immigració sobre permís de treball i residència; i impulsi el marc català de negociació col·lectiva per millorar, també, els salaris.
· Reducció dels impostos i impuls a les petites i mitjanes empreses per afavorir la seva competitivitat i internacionalització, i reduir el pes del mercat espanyol en els seus comptes de resultats.
· Contribuir a l’enfortiment dels diferents agents que han de donar suport al procés sobiranista: grup nacional de comunicació (Internet, premsa, ràdio, televisió), sindicalisme nacional, empresaris per a la sobirania, plataformes cíviques sobiranistes, entitats juvenils (sempre d’acord amb les JERC), entitats de voluntariat i cooperació, associacions de consumidors i d’usuaris, entitats d’impuls a la llengua i la cultura, associacions veïnals i de barri...
2011
Eleccions a les Corts valencianes, al Parlament balear i municipals· Ampliar la presència d’ERC als municipis i a les institucions dels Països Catalans i convocar una assemblea de regidors i de càrrecs electes de tota la nació, per abordar la construcció nacional en clau de Països Catalans.
2014
Eleccions al Parlament de Catalunya: compromís d’ERC de convocar en la legislatura 2014-2018 un referèndum d’independència si és escollida una majoria parlamentària disposada a exercir el dret de decidir.