dimecres, 27 de juny del 2007

ESQUERRA INDEPENDENTISTA ARRAN DE LA NEGATIVA DE LA DIRECCIÓ D'ERC A RENEGOCIAR A L'ALÇA EL PACTE D'ENTESA I A CONVOCAR UN CONGRÈS EXTRAORDINÀRI

General - Publicat per gestor @ 17:25

En la mesura que l'Executiva Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya s'ha pronunciat en contra de convocar un Congrés Nacional extraordinari pràcticament per unanimitat (inclosos tots els representants de les Federacions Regionals en aquest òrgan), sobre aquest punt, és clar el sentir majoritari de la direcció del partit i el del Consell Nacional (que és un òrgan composat per la direcció del partit i per representants de les Federacions comarcals i regionals).

Evidenciat això, Esquerra independentista, no té previst portar a terme cap nova iniciativa per continuar insistint amb la convocatòria d'un Congrés extraordinari. En tot cas, si aquest tema es discuteix en d'altres òrgans del partit, Esquerra independentista hi expressarà la seva opinió.

El fet que no s'hagi convocat el Congrés Nacional per a la tardor vinent, indica que es farà durant l'any 2008 de forma ordinària. Serà, per tant, només d'aquí a uns mesos, quan tindrem l'oportunitat de sotmetre a debat i a votació les nostres propostes de canvi de rumb a Esquerra Republicana de Catalunya que s'exposen en el manifest. També ho farem en la Conferència Nacional que s'ha convocat per aquesta tardor.

Esquerra independentista seguirà amb atenció les propostes estratègiques que aquesta setmana presentin els Srs. Puigcercós, Carretero i Carod-Rovira. Per conèixer-les de primera mà, representants d'Esquerra independentista assistiran a totes les conferències convocades i a les que es puguin convocar en el futur.

Sobre la resta de punts del manifest

Esquerra independentista seguirà defensant la resta de punts del manifest amb convicció, tenacitat i amb la voluntat que siguin assumits pel conjunt del partit. La nostra, és una proposta estratègica de futur per vertebrar una Esquerra que torni a connectar amb tot el seu electorat, i serà discutida, i volem que sigui majoritària, en el proper Congrés Nacional i la propera Conferència Nacional. Per tant:

La construcció d'un Estat català del benestar com a objectiu primordial d'Esquerra (punt 1)

La renegociació a l'alça de l'Acord d'Entesa (punt 2)

La necessitat de vincular la política de pactes d'Esquerra a l'inici d'un Procés cap a l'exercici del dret de decidir i la independència (punt 3)

I la recuperació dels valors netament republicans del partit (punt 4),

segueixen sent les propostes de fons que van motivar la creació del moviment Esquerra independentista. La nostra voluntat i determinació perquè puguin ser asumides pel conjunt del partit, es veurà reflectida en els propers mesos a través de les desenes de trobades informatives i de debat, amb militants i simpatitzants, de totes les comarques del país, que Esquerra independentista està organitzant.

Atentament,

Esquerra independentista
26 de juny de 2007, Països Catalans