dilluns, 3 de setembre del 2007

Sense un full de ruta seriós i concret no hi haurà referèndum

Esquerra independentista vol agrair el seu suport i donar la benvinguda al president d'Esquerra i vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, a la proposta de referèndum pel 2014 que Esquerra independentista ja ha fet públic en nombroses presentacions i publicat el passat 30 de juny al diari EL PUNT.
Les proclames sobiranistes sempre són benvingudes però requereixen rigor i seriositat. No és el cas quan es participa d'un govern que li manca ambició política per fer front als problemes de la Catalunya d'avui (apagades elèctriques, espoli fiscal, peatges, dèficits socials...), tampoc és el cas quan es proposa tenir ministres a Madrid o quan s'afirma que el no a l'estatut va ser un error.
Esquerra independentista demana a Carod que concreti les seves paraules en fets tangibles i pautats. Perquè aquest tipus de declaracions sense cap mena de concreció només poden ser una fugida endavant, un salt al buit, que resten credibilitat a l'independentisme democràtic i de govern. Per tant ens reiterem en la necessitat de millorar l'Acord d'Entesa perquè l'independentisme guanyi força i la credibilitat necessària per poder fer realitat aquest objectiu el 2014.
Esquerra independentista reitera que per aconseguir una majoria sobiranista el 2014 es requereix d'un Full de Ruta i d'una estratègia clara que marqui els passos concrets a realitzar i que la direcció d'ERC, a dia d'avui, no te.
A Esquerra independentista estem convençuts que està a les mans de tots i totes les militants d'Esquerra Republicana dotar-nos d'una estratègia clara, concreta, seriosa i sostinguda en el temps que ens erigeixi com el pal de paller de l'independentisme modern i democràtic. Perquè així sigui posarà en consideració del conjunt del partit una proposta concreta en la propera conferència nacional de la tardor.
Per últim volem manifestar el nostre malestar després de la dimissió forçada d'un membre de l'executiva nacional, l'Uriel Bertran, per proposar el mateix. Per aquest motiu demanem a Carod-Rovira una aclariment en aquest sentit.
Esquerra independentistaPaïsos Catalans, 28 d'agost de 2007