dilluns, 9 de juliol del 2007

Valoracions d'Esquerra independentista sobre el darrer Consell Nacional cel·lebrat el passt dissabte 7 de juliol a Tarragona.

EL NO A L'ESTATUT
En resposta a les declaracions de Carod-Rovira en que qualificava d'"error" el vot negatiu d'Esquerra a l'Estatut i en responsabilitzava a Joan Carretero, Uriel Bertran i les JERC, Esquerra independentista va presentar una proposta de resolució al Consell Nacional. Amb la signatura de 40 consellers nacionals (un 15% del total dels seu membres. Presents o no a Tarragona), demanava ratificar-nos en el NO a l'Estatut i exigia que això no fos objecte de qüestionament públic. Davant l'evidència que la resolució seria aprovada, la direcció del partit va decidir presentar-ne una altra en què es ratificava en el NO a l'Estatut però s'obviava exigir que no fos objecte de qüestionament públic.
La resolució de la direcció va ser aprovada per àmplia majoria (137 a favor, 2 en contra i 16 en blanc) i Esquerra independentista hi va donar suport. No així, la nostra resolució que va ser durament desqualificada per la direcció del partit en boca de Xavier Vendrell, que la va qualificar de "voler fer sang", va ser rebutjada (27 vots a favor, 98 en contra, 19 en blanc i 11 consellers/eres nacionals no la van votar tot i que sí ho van fer en la primera). És fals que es volgués fer sang. I en tot cas la nostra resolució només pretenia evitar que en el futur es torni a qüestionar públicament el No d'Esquerra a l'Estatut. Però de cap manera es volia donar l'oportunitat a que alguna cosa que no vingués de la direcció pogués ser aprovada.
La resolució presentada feia exactament així:
"El Consell Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya es ratifica en la seva decisió de promoure el "NO" al Referèndum realitzat sobre el Projecte de nou Estatut de Catalunya, i considera que en cap cas ha estat una decisió errònia objecte de qüestionament públic".

>>CONGRÈS EXTRAORDINARI
La proposta d'avançament del congrés va ser rebutjada pel Consell Nacional. Igualment, la direcció va reaccionar i va presentar una proposta pròpia per contrarestar la de Reagrupament. Només es va poder votar la resolució de la direcció que demanava "respectar els terminis previstos" (93 vots a favor, 11 en contra i 9 en blanc). La resolució presentada per Rut Carandell en nom de Reagrupament va decaure i no va arribar a ser votada. Tot i així, fins a 49 consellers/eres nacionals no van exercir el seu dret a vot, tot i ser-hi presents, que sumats als 11 favorables a l'avançament del congrés i els 9 en blanc (fins a 69 consellers/eres de 162 presents no van seguir la consigna de la direcció tot i les votacions a mà alçada) són un símptoma clar del malestar del propi consell.
Ara que ja es definitiu que el Congrés Nacional es realitzarà, en qualsevol cas, després de les eleccions espanyoles, des d'Esquerra independentista ens marquem el repte d'escoltar i parlar amb la militància i fer-li arribar les nostres propostes per un canvi de rumb a Esquerra Republicana de Catalunya. Perquè necessitem que del proper congrés en surti un partit fort. Segur de les seves possibilitats i amb les idees clares. Tots hi tenim molt a dir i fer.

>>ELECCIÓ DE JOAN RIDAO COM A CAP DE LLISTA A LES ELECCIONS ESPANYOLES
Des d'Esquerra independentista volem felicitar molt sincerament a Joan Ridao per la seva elecció com a cap de llista d'Esquerra a les espanyoles. Volem manifestar-li tot el nostre suport i ens posem a la seva disposició, i a la del partit, per aconseguir els millors resultats possibles per a Esquerra Republicana de Catalunya.

Països Catalans, 9 de juliol de 2007
Esquerra independentista